5-9. klasse – Troppen

Troppen er spejdere fra 5. til og med 9.klasse. Vi mødes lørdag i lige uger kl. 10.00 til 13.00 på Spejderfarmen, som er vores aktivitetscenter lige uden for Strandby. Vi er ude hele året, så husk påklædning efter vejret.

Aktiviteter i troppen kan bestå i at tage forskellige mærker, forberede ture og lejre, eller hjælpe gruppen med større opgaver. Efterhånden som spejderne bliver ældre, stiger aktiviteterne i sværhedsgrad samtidig med at graden af “voksenstyring” falder.

Der bliver sat meget fokus på princippet “Learning by doing”. Man lærer kun at bygge et raftetårn eller lave mad over bål ved at prøve. Vi har fokus på aktiviteter i naturen, men vi har også meget andet at tilbyde!

I troppen deltager spejderne selv aktivt i at planlægge og gennemføre aktiviteter. Det kan være de ture og lejre, vi deltager i, og det kan være aktiviteter, troppen laver for hinanden eller for de yngre spejdere i andre afdelinger hos Strandbyspejderne.

Patruljer

I troppen er spejderne inddelt i patruljer på tværs af alder. Patruljerne fungerer som selvstyrende enheder, hvor de ældste i patruljen fungerer som patruljeførere for de yngre spejdere. Patruljeførerne har således ansvaret for at patruljen fungerer socialt, at patruljen får løst de opgaver de bliver stillet, samt at de ældre spejdere lærer de yngre de færdigheder der skal til for at få en spejderpatrulje til at fungere optimalt.

Vi tilbyder hvert år alle spejdere fra 13 år at deltage på Patruljeførertræning (PFT), som er en kursusrække hvor spejdere fra hele landet mødes i efterårsferien for at lære flere spejderfærdigheder, hvordan man planlægger og afholder et spejdermøde m.m.

Vi tager hvert år på en sommerlejr enten herhjemme eller i udlandet. Derudover er der flere fælles weekendture i løbet af året, og patruljerne arrangerer også gerne selv dagsture, evt. med overnatning.

Kontakt

Erik Brogaard
Tlf. 2066 0265
erik.brogaard@me.com

Mødedag

Lørdag i lige uger kl. 10-13